Waarom veel mannen toch alsmaar meer geld willen

Oma kwam verbijsterd tot de ontdekking dat het ze daar in feite nauwelijks om te doen is!

Op dat moment was Oma nog maar een jonge mama, die met het jonge gezinnetje met heel weinig moest rond komen. Alle papa’s leken druk bezig om te proberen steeds betere banen te krijgen ten einde het jonge gezinnetje het wat makkelijker te laten krijgen.. totdat…

Er sloeg een crisis toe, en voor het eerst in het bestaan van de mensheid werden alle salarissen bevroren. Omdat andere mannen dus ook niet meer gingen verdienen was de druk ineens van de ketels voor de papa’s. Je hoorde hen er toen ook niet meer over. Ondanks het feit dat het jonge gezinnetje het nog altijd even arm had.

Want wat bleek? Het ging hen dus kennelijk om het verdiende geld in relatie tot de anderen, en niet in relatie tot wat de moeder en de kinderen nodig hadden, althans op het moment dat er een dak over het hoofd was en voldoende te eten.

Het ging dus in feite om de plek in de rangorde van de man zelf, en de hoogte van die plek werd blijkbaar uitgedrukt in geld. Als de anderen niet meer waren gaan verdienen, hoefde dat ineens voor de papa’s ook niet meer zo nodig!

 

 

Dit delen:

Leave a Reply