Kun je het probleem vanavond nog oplossen? Zo niet, laat het dan gewoon even rusten

Dag lieverd.

Hier komt het kortst mogelijke advies, maar wel een goeie. Deze is niet van Oma zelf, ik weet ook niet van wie, maar hiermee kun je soms even de druk van de ketel afhalen van iemand die teneinde raad is.

Vaak maken we ons aan het eind van de dag (en soms zelfs de hele nacht) simpelweg te druk over iets waar toch echt die avond niets aan te doen valt, misschien zelfs in de komende dagen niet. Dan doet het goed om je te realiseren dat je je er die avond ook eigenlijk helemaal niet druk om hòeft te maken, omdat het “nu” toch niet opgelost kàn gaan worden.

Adem dus goed en diep en probeer het echt even van je af te zetten. Want het is zo zinloos om je er deze avond zenuwachtig om te maken, als je toch niets eraan kunt doen. Het beste wat je “nu” kunt doen is alles gewoon even laten rusten zodat lichaam en geest weer een beetje op orde komt. Zo ben je straks veel beter in staat om de zaak goed te beoordelen en aan te pakken. Zoals de Fransen zeggen, “Reculer pour mieux sauter”, even strategisch terugtrekken om daarna beter voor de dag te komen.

Slaap lekker!

print
Dit delen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.