Het is wat het is

Het is wat het is.

Jawel, lieverd, daar gaat een hele wereld achter schuil. Nadat we weer een akelige levensles hebben moeten incasseren, en tot de realisatie zijn gekomen dat wat gebeurd is is gebeurd, De klok zal niet worden teruggedraaid. “Het is wat het is” is de meest simpele samenvatting van de situatie. Het is wat het is en wat het is, dat is het vertrekpunt voor het leven dat nog komen gaat. We zijn machteloos geweest er iets aan te doen. En dat is ok.

Het is wat het is. Dat punt bereikt hebbende, daarop volgt een mooie fase van rust en acceptatie. Misschien zelfs van een realisatie dat je er uiteindelijke sterker uit gaat komen. De realisatie dat je ervan geleerd hebt. De realisatie dat je het achter je kunt laten. En dat het tijd is om weer naar de toekomst te kijken. En het verleden te accepteren voor wat het is. Het besef dat alles wat leidde tot het gebeuren, dat gebeuren onvermijdelijk maakte. Misschien dat er niet één iemand aan schuldig is. Dat de samenlopen van allerlei omstandigheden van betrokkenen nou eenmaal hierop uitkwamen.

Je intuïtie zal je er in de toekomst voor behoeden dat je nog eens in zo’n situatie terecht komt. Je zult ook je vrienden kunnen behoeden hiervoor. Maar vooral, je bent nu vrij om weer je eigen toekomst vorm te geven, en om daar de goede en mooie dingen in mee te nemen en de foute en slopende dingen achter je te laten. Je mag trots zijn dat je zover gekomen bent.

Dit wordt de eerste dag van de rest van je leven. Maak er wat moois van!

 

 

 

Photo by Carl Newton on Unsplash

Dit delen:

Leave a Reply